Teriyakilohta

|
Jatketaan vielä hetki Japani-teemalla sushi-illan pääruoan verran. Teriyaki on japanilainen kypsennysmenetelmä, jossa raaka-aine marinoidaan tai sitä sivellään teriyaki-kastikkeella kypsennyksen aikana. Japanissa annoksissa käytetään mm. kalmaria, makrillia, miekkakalaa, tonnikalaa, lohta ja taimenta. Länsimaissa useimmin käytettyjä ovat porsas, lammas, nauta ja kana.



Teriyaki-kastikkeen perusraaka-aineet ovat soijakastike, mirin eli makea riisiviini ja sokeri. Kastiketta saa helposti päivittäistavarakaupoista, mutta sen valmistus ei ole vaikeaa. Ja oma tekemä on aina parempaa.

TERIYAKI-KASTIKE
1/2 kuppia (1,2 dl) soijakastiketta
1/4 kuppia (0,6 dl) vettä
2 rkl miriniä
1 rkl, plus 2 tl ruokosokeria
1/4 kuppia (0,6 dl) kidesokeria
1 1/2 tl hienonnettua valkosipulia
1 1/2 tl hienonnettua inkivääriä
 
Suurus:
1/2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vettä
 
Yhdistä kaikki ainekset kasarissa ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on täysin sulanut.
Jos haluat suurustaa kastikkeen paksummaksi, suurusta se maissi-vesisuuruksella. Lisää suurus keskilämmöllä olevaan teriyaki-kastikkeeseen ja hauduta kunnes kastike sakenee.
 
Suurustamattomalla kastikkeella voit marinoida ennen paistamista ja suurustetulla sivellä paistamisen aikana useaan otteeseen.
 
Oman japanilaisen illallisen pääruokana siis teriyakilohta. Lohta oli sushia varten varattu sen verran, että siitä riitti niitä ei niin nättejä palasia paistettavaksi. Lohi paistetaan normaaliin tapaan kuumalla pannulla ja sivellään molemmin puolin kastikkeella. Lisäksi tietysti hieman suolaa ja pippuria.
 
Lisukkeena on nopeasti teriyakissa paistettuja kasviksia. Kurkkua, porkkanaa, paprikaa, retikkaa ja sieniä. Eli samoja suikaloituja kasviksia, joita käytettiin susheihinkin. Kätevää! Annos koristeltiin vielä paahdetuilla vaaleilla seesaminsiemenillä. Lisänä myös hieman kirjolohenmätiä.
 
 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature