Grillikauden avaus omalla vapputerassilla

|
Terassin ja parvekkeen siivousurakka kuuluu erottamattomana osana kevääseen, ihan niinkuin vappu. Tässä huushollissa kumpikin sattui osumaan samaan saumaan. Lämmintä keliä kun oli luvassa, oli jotenkin myös motivaatiota pistää paikat kondikseen, jotta pääsisi korkkaamaan vappuCavat terassilla. Ja tietty myös lämmittämään grillin ekaa kertaa tänä vuonna.



VappuCavaksi valikoitui Freixenetin Vintage ja grilliin naudan ulkofilepihvejä, karitsan kyljyksiä, täytettyjä herkkusieniä sekä marinoituja kasviksia.


Puhtauttaan hohtava terde ;-)




Tässä oma perusreseptini marinadiin. Kasviksina oli tällä kertaa kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Yhtälailla tähän voi käyttää mitä tahansa grilliin soipivia vihanneksia.

MARINOIDUT GRILLIKASVIKSET
oliiviöljyä
loraus seesamiöljyä
suolaa myllystä
balsamicoa tai sitruuna/limemehua
pippuria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
rosmariinia, timjamia, salviaa, tms yrttejä (hienonnettuina tuoreena)
Sumac-mausteseosta
hiven chilihiutaleita tai tuoretta chiliä

Sekoita ainekset marinadiksi. Leikkaa munakoiso sentin siivuiksi ja "itketä" suolaamalla molemmin puolin kitkeryyden poistamiseksi. Pyyhi kuivaksi.
Viipaloi kesäkurpitsa myös sentin siivuiksi. Laita kasvikset tiiviisti suljettavaan astiaan ja lisää mukaan marinadi. Ravistele hyvin ja jätä maustumaan n. tunniksi. Ravitele silloin tällöin.

Sama marinadipohja käy myös lihaan. Tosin jätän siitä tuon Sumac-mausteen pois, koska se on tarkoitettu lähinnä kasvisten maustamiseen.



Täytetyt herkkusienet ovat olleet oman kesäkeittiön suosikkiherkku jo parikymmentä vuotta.
Aikanaan ihastuin nimenomaan rapusulatejuustotäytteiseen versioon.

 
TÄYTETYT HERKKUSIENET
2-3 suurta herkkusientä per syöjä
1-2 pakettia hyvää pekonia (esim. Wotkinsin aamiaspekonia)
1 pkt Kavlin rapusulatejuustoa
tai
Saint Agur Creme tuorejuustoa

Poista herkkusienistä jalat esim. pikkulusikkaa apuna käyttäen. Tarkoitus on saada jalka pois mahdollisimman syvältä, että täytettä mahtuu kunnolla.
Täytä lakit sulatejuustolla ja kääri lakkien ympärille 1-2 pekonisiivua. Itse olen huomannut, että pari ristiin käärittyä pitää mehut paremmin sisällä.
Grillaa sienet molemmin puolin pinnaltaan rapeiksi.

Grillissä syntyivät näppärästi myös uuden sadon yrttiperunat.

Keitä pieniä uusia perunoita kypsiksi, puolita ja laita foliosta tehtyyn nyyttiin voinokareen ja tuoreiden yrttien kanssa. Laita lämpiämään grilliin samalla kun valmistat muut herkut.






 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature