Kukkakaalikeitto ja korianteria

|
 
Osuipa uudesta Kotiliesi-lehdestä silmiini varsin herkullinen keittoresepti näin kylmiin talvi-iltoihin. Ja vielä kukkakaalista, joka tuntuu ainakin itselleni niin arkiselta ja vaikealta saada herkulliseksi ruoaksi. Ohje on helppo ja nopea tehdä. Annoksen kruunaa korianteriöljy, joka muuten sopii monen muunkin ruoan lisukkeeksi. Esimerkkejä tulossa myöhemmin.

KUKKAKAALIKEITTO JA KORIANTERIA
nokare voita
purjon vaalea osa
n. 600 g kukkakaalia
1 rkl sitruunamehua tai 1 dl valkoviiniä
n. 1 l vettä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
(veitsenkärjellinen vaniljatangon sisustaa)

Korianteriöljy:
n. 20 g korianterinlehtiä
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Halkaise ja puhdista purjo. Hienonna purjo ja kuullota voissa. Lisää kukkakaali pieninä palasina, mausteet, viini tai sitruunamehu sekä vesi. Keitä n. 20 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma. Keiton maun kruunaa aavistus aitoa vaniljaa.

Mittaa korianterinlehdet ja muut ainekset korkeaan astiaan ja jauha sauvasekoittimella mausteöljyksi keiton pinnalle.



 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature