Äidin paras maksalaatikko

|
Äitien parhaat: maksa- ja porkkalaatikko uunituoreina


Juuri parahiksi joulun alla löytyi kauan kadoksissa ollut äitini maksalaatikkoresepti. En lapsena koskaan suostunut koskemaankaan muuhun kuin tähän äidin tekemään versioon. Nuorempana tein sitä itsekin, mutta sitten resepti hävisi muuttojen yhteydessä. Samoin se hukkuin äidiltäkin jossain vaiheessa. Onneksi mummolta löytyi vielä vanha keittokirja, josta ohje on alunperin otettu. Nyt on taas joulu hitusen verran parempi parempi tässä kodissa! Ja pöytään tehdään myös porkkanalaatikkoa perinteisellä reseptillä.
 
ÄIDIN PARAS MAKSALAATIKKO
2 dl riisiä ( puuroriisiä )
7,5 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 litr. maitoa
1 muna
1 sipuli
50 g voita, margariinia tai öljyä
250g - 350g jauhettua naudanmaksaa
1,5 dl rusinoita ( voi jättää pois jos ei tykkää rusinoista )
3 rkl siirappia
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl valkopippuria
suolaa
meiramia
Keitä riisi suolavedessä, valuta. Lisää riisiin kylmä maito. Ruskista sipuli. Lisää seokseen muna , sipuli ja maksa. Lisää mausteet ja siirappi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pinnalle voi- tai margariininokareita tai vähän öljyä.
Seoksesta pitää tulla löysää ja hyvin maustettua. Laatikko paistetaan 160 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Älä laita laatikkoa liian kuumaan uuniin, se juoksettuu.
Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.
 
Itse laitan maksalaatikkoon myös aina hieman voisulaa.

Vielä kun olisi se sama alkuperäinen valkoinen, sienikuvioinen elmalivuoka, johon tuo maksalaatikko aina tehtiin.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature