Pentterispesiaali 6: Gullkronan savuahvenia Pensarissa

|
Jos jollakin paikalla Saaristomerellä on brändi, se on Gullkrona. Se on ollut jokakesäinen satamapaikka niin kauan kuin itse olen purjehtinut. Yhden perheen omistama satama on kaunis ja äärettömän viihtyisä. Joitain vuosia sitten Gullkrona kuitenkin suljettiin vierassatamana satamaa vetäneen tyttären sairastuttua vakavasti.



Nykyisin satama on auki vierailijoille vain päivisin. Sataman puodista saa edelleen tuoretta savukalaa, käsitöitä, kahvia ja leivonnaisia. Sinne on mukava pysähtyä iltapäivä kahville ja hankkia illalliskalat. Näin teimme tälläkin kerralla. Upeita savustettuja ahvenia. Kupit kahvia toscakakkupalan kera ja jutustelua vanhan isännän kanssa. Tulipoa hieman verestettyä tuota ruotsinkielen taitoakin samalla.



Gullkronasta matka jatkui kohti Pensarin saarta. 1930-luvun alusta v:teen 1944 alue toimi Saariston suojeluskunnan ja lottien harjoitus- ja koulutuspaikkana. Suurin osa rakennuksista on peräisin tuolta ajalta, siis 1930-luvulta. Alueella sijaitsee ainutlaatuinen muistomerkki, jonka Saariston suojeluskunta pystytti 1938 Turunmaan saaristossa 1918 käydyn vapaustaistelun muistoksi.
http://www.pensarsyd.com/fi/



Pensar Syd:ssä on runsaasti erilaisia majoitustiloja ja luomu- ja lähiruokaan erikoistunut ravintola. Lisäksi rantasauna omalla uimarannalla on yksi saariston parhaita.



Koska iillan pääruoan eteen ei hirveästi tarvinnut ponnistella, päätimme kokeilla jotain ihan uutta alkuruokaa käsillä olevista aineksista. Pensarin omasta saaristolaisleivästä, vuohenjuustosta, omatekoisesta pestosta, oliiviöljystä ja sipulista syntyi veneemme uusi klassikkoannos.

SAARISTON VUOHENJUUSTO-PESTOLEIPÄ
1 pala saaristolaisleipää
1-2 siivua hyvää vuohenjuustoa
oliiviöljyä
tuoretta pestokastiketta
mustapippuria
kevätsipulia

Lämmitä leipä paistinpannulla, niin että se paahtuu hieman. Samaan aikaan lämmitä toisessa pannussa tilkka öljyä ja paista vuohenjuustoon kauniin paistopinnat molemmin puolin. Aseta leipä lautaselle ja kaada sille hieman oliiviöljyä. Laita juustoviipaleet leivälle ja lusikoi päälle pestoa, rouhi hieman mústapippuria myllystä ja koristele kevätsipulirenkailla.

 
Perattuina ahvenet eivät enää näytä juuri tämän kummemmilta. Mutta maku on ihan mahtava!
 


Pääruokana sitten niitä Gullkronan mainioita savuahvenia. Lämmitimme ne foliossa paistinpannulla samalla kun valmistimme lisukkeet juureksista ja uusistaperunoista.



Jälkiruoaksi helppo mutta herkullinen suklaafondue omena- ja nektariinilohkojen kera. Suosittelen lämpimästi hankkimaan kotiin tuollaisen pienen suklaafondue-setin. Sillä on helppo loihtia nopeasti jälkiruoka, joka taatusti maistuu kaikille.

 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature