Pentterispesiaali 2

|
Saas nyt nähdä mitä tästä blogaamisesta tulee näin mobiilisti iPhonella :-) Joka tapauksessa tässä nyt ekoja tunnelmia purjehdukselta heinäkuussa 2012, määränpäänä Saaristomeri.

Päätimme kerrankin lähteä ajoissa liikenteeseen, että voimme jättää väliin turhat pysähdykset (tällä etapilla Porkkalan). Koska tuuli oli suoraan vastaan matka taittui koneella ja ennen kuutta olimme perillä Inkoossa. Matkan ainut haasteellinen kohta oli Porkkalanselän kohdalla, jossa allokko nousi tuulessa suht. korkeaksi ja teki ohjaamisesta raskasta. Mutta muuten ihan leppoisaa käröttelyä.

Illalla poytään katettiin tuttuun tapaan kunnon illallinen. Meillähän ei venessä pihistellä ruoan kanssa. Alkuun kylmäsavulohta ja uusia perunoita ja pääruokana naudan entrecotea, vihreitä linssejä ja salaattia.


Linssit olivat meillä tämän kesän uutuuskokeilu ja ne jäävät ehdottomasti listalle. Paljon maukkaampaa ja monipuolisempaa kuin iänikuinen riisi. Toki me laitamme paljon juureksia ja muita kasviksia, mutta tuoretta ei välttämättä aina ole saatavilla ja kuivat raaka-aineet säilyvät hyvin pitkälläkin matkalla.


Pihvin paistosta pentterillä sen verran vinkkiä, että kannattaa ottaa normaaliin tapaan liha lämpiämään etukäteen. Kun alat paistaa, kuumenna ensin pannu tyhjänä ja lisää vasta sitten kirkastettu voi. Suosi ohuita pihvejä, sillä ne kypsyvät nopeasti. Paista pihveihin nopeasti hyvä rapea pinta. Jos nestettä alkaa muodostua liikaa pannulle, kaada se pois ja jatka paistamista. Liian nesteen kanssa liha alkaa vain kiehua pannulla, eikä pinnasta tule hyvä ja maukas. Lisäksi liha menee helposti yli.

Illan kruunasi juustolautanen ja 20-vuotias portviini. Lautasella melko nuorta Manchegoa, Rustique-valkohometta sekä Saint Agur -sinihomejuustoa.


www.ideakeittio.fi
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature