Pentterispesiaali 1: Kirkastettu voi

|
Koska pentterikokkaus on hieman toisenlaista kuin keittiötyöskentely kotikeittiössä, laitan tässä loman kuluessa hieman välähdyksiä siitäkin maailmasta.

Meillä kokkaamiseen panostetaan varmasti keskimääräistä enemmän, kuin veneissä yleensä. Tytärkin luuli ekana kesänä, että joutuu syömään säilykkeitä, mutta onneksi yllättyi positiivisesti. Meillä ei kyllä säilykkeitä syödä, kuin äärimmäisessä hädässä.

Tässä yksi oiva vinkki, kun valmistautuu lähtöön ja hankkii ruokatarvikkeita. Kirkastettu voi on siitä hyvä (myös veneessä), että se ei savua, käryä eikä räisky. Voit siis huoleta paistaa kunnon korkeissa lämpötiloissa. Siihen voi myös halutessaan lisätä öljyä.




KIRKASTETTU VOI
1 rasia voita (ei luomu)

Laita koko voimäärä kasariin ja lieden lämpö hyvin pienelle. Tarkoitus on että voi sulaa mahdollisimman hitaasti ja hallitusti, eikä pääse kuohahtamaan. Prosessia kannattaa valvoa. Sulamisen jälkeen kasarissa on päällä kirkas kellertävä voirasva ja sen alla erottuneena vaalea hera. Nosta kasari varovasti liedellä ja kaada kirkas voirasva tyhjäänb voirasiaan. Varo, ettei yhtään heraa pääse mukaan. Kaada niin paljon kuin voit ja heitä loppu pois heran kanssa. Laita rasiaan kansi päälle ja laita kylmään. Säilytä kylmässä myös veneessä.

Ja miksi ei luomuvoita? Syystä tai toisesta johtuen luomuvoi ei erotu samalla tavalla kuin tällainen tavallinen voi. Yritetty on useita kertoja.



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature