Vapun ruokaisat pikniksalaatit

|
Bravuurireseptini Isännän salaatti on vappuruokaa parhaimmillaan. Nopea tehdä, herkullista ja ruokaisaa. Lisäksi myös helposti muunneltavissa. Asia kun on niin, että Venla ei pysty syömään mitään kalaa sisältävää ruokaa. Kyseessä on joku psyykkinen juttu, jonka laukaisi päiväkodissa pakkosyötetty kalaruoka. Olemme yhteistuumin jopa yrittäneet piilottaa ruokaan kalaa, niin ettei sitä todellakaan voi maistaa tai muutoin tunnistaa. Jostain syystä kroppaa ei pysty huijaamaan.




Tässä vielä kertauksena ensimmäinen oma reseptini, joka on myös julkaistu Anna-Maija Tantun toimittamassa "Hyvää ruokahalua"-keittokirjassa (Suuri suomalainen kirjakerho 1997).
Se on ollut vuosia omien ja ystävieni rentojen juhlien kestosuosikki.

ISÄNNÄN SALAATTI

n. 300 g sarvimakaronia (tai muuta pienikokoista pastaa)
suolaa keitinveteen
2 tlk tonnikalaa öljyssä
3 maustekurkkua
1 pss pakasteherneitä

Kastike:
1 tlk kermaviiliä
2 - 2,5 dl majoneesia
sitruunapippuria
tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaa suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kuutioi maustekurkut. Hienonna tonnikalaa hieman haarukalla. Sekoita isossa kulhossa pasta, kurkkukuutiot, herneet ja tonnikala öljyineen. Sekoita majoneesi, kermaviili ja mausteet tasaiseksi kastikkeeksi erillisessä astiassa. Sekoita kastike muiden aineiden joukkoon ja anna makujen tasaantua vähintään tunnin ajan. Salaattiin saa vaihtelua käyttämällä erilaisia pastalaatuja. Myös herneet voi korvata esim. herkkusienillä. Tarjoa salaatti liha- tai broilerpyöryköiden ja esim. dippivihannesten kanssa.

Vinkki: Sitruunapippurin voi korvata maustamalla salaatti mustapippurilla ja sitruunamehulla. Lisää mehua kuitenkin varovasti maistellen, ettei sitruuna ala maistua liikaa.

Venlalle eivät myöskään maustekurkut maistu, joten toiseen versioon tarvittiin jotain muuta tuomaan hapokkuutta. Salaatti valmistetaan samalla tavalla.


PIKNIK KANASALAATTI

n. 300 g sarvimakaronia (tai muuta pienikokoista pastaa)
suolaa keitinveteen
4 dl kypsää broileria kuutioina
0,5 tlk artisokkaa hieman viipaloituina
10 vihreää oliivia viipaleina
10 mustaa oliivia viipaleina
5 isoa kaprista viipaleina tai hienonnettuna
1 pss pakasteherneitä
1 sellerinvarsi hienonnettuna

Kastike:
1 tlk kermaviiliä
2 - 2,5 dl majoneesia
mustapippuria
tuoretta ruohosipulia  hienonnettuna
0,5 tl korianteritahnaa
suolaa

www.ideakeittio.fi
1 kommentti on "Vapun ruokaisat pikniksalaatit"

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature