Uusi arkiklassikko

|
Välillä tulee olo, että tutuista arkisista raaka-aineista ei millään keksi mitään uutta. Itselleni ainakin broileri on sellainen, jota tulee laitettua niillä muutamilla tutuilla tavoilla välillä ihan kyllästymiseen saakka. Töiden jälkeen ei jaksa eikä viitsi ja viikonloppuisin haluaa jotain vähän parempaa.

Onneksi törmäsin reseptikokoelmassani tähän uuteen tuttavuuteen. Se yhdistää mahtavalla tavalla arkisen broilerin ja ranskalaisen keittiön varsin suuritöisen klassikon.

Ratatouille on perinteinen ruokalaji Ranskan Provencen alueelta. Se on kasvismuhennos, joka voidaan tarjota pääruokana (riisin, perunoiden tai leivän kera) tai lisukkeena. Se maistuu myös haaleana tai kylmänä. Tomaatti on pääaines, muita aineksia ovat sipuli, kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja paikalliset yrtit, kuten basilika. Lisäksi tarvitaan oliiviöljyä.
Ruokalajin nimi on ilmeisesti peräisin ranskan kielen sanasta touiller, "paistaa", vaikka ensimmäisen tavun (rat-) alkuperä on tuntematon.



Muista varata tätä tehdessä kunnon kokoinen paistokasari tai wokkipannu, sillä annos on melko suuri. Itse olin alunperin puolittamassa annosta, mutta ajattelin, että menkööt samalla vaivalla koko satsi. Hyvä niin, sillä tätä ruokaa hädin tuskin jäi seuraavaksi päiväksi.

BROILERIRATATOUILLE
4:lle
800 g broilerinfileetä
1 sipuli
1 paprika
2 kesäkurpitsaa
1 munakoiso
250 g herkkusieniä
3 rkl kasviöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Provence-yrttimausteseosta
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloiitele sipuli, kuutioi paprika. kesäkurpitsa ja munakoiso. Viipaloi herkkusienet. Kuutioi broilerinfileet ja ruskista ne pannulla kauniin ruskeisksi kuumassa öljyssä.
Lisää kasviskuutiot, valkosipuli, yrttimauste ja kuullota hetki. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kiehauta. Säädä lämpö pienemmälle ja hauduta kannen alla välillä sekoittaen n. 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tuoreen, rapean patongin kera.

Vinkki: Siirrä kypsä ruoka uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla n. 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature