Kolmikerroksinen viettelys

|
Hankin itselleni joululahjaksi lontoolaisen The Hummingbird Bakeryn keittokirjan ja pääsin viimein kokeilemaan yhtä sen monista herkullisen näköisistä resepteistä. Raspberry cheesecake brownie on juustokakkua ja vadelmakermavaahtoa mehevän suklaaleivospohjan kera. Tästä tuli heti yksi lempi jälkiruoistani. Mikä parasta, kermavaahdon voi maustaa aina mieleisekseen kauden tuoreilla marjoilla.


Lontoossa on double deckerit, mutta tämäpä onkin triple decker!

RASPBERRY CHEESECAKE BROWNIE
(12 annosta)

Brownie:
200 g suklaata (itse käytin 70%:sta)
200 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
250 g tomusokeria
3 munaa
110 g vehnäjauhoja

Cheesecake:
400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
150 g tomusokeria
1/2 tl vaniljauutetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
2 munaa

Kermakuorrute:
3 dl kuohukermaa
100 g tomusokeria
150 g tuoreita vadelmia
+ kourallinen koristeluun

Vuoraa 33 x 23 x 5 cm kokoinen paistovuoka leivinpaperilla.
Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Brownie: Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri hyvin sekaisin. Lisää munat yksitellen ja kaavi lastalla myös reunoilta, jotta aineet sekoittuvat tasaisesti. Lisää jauhot vähitellen sekoittaen seos tasaiseksi. Vatkaa vielä suurella nopeudella saadaksesi kuohkeutta massaan. Kaada hitaasti suklaa massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä suklaaleivostaikina uunivuokaan mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi.

Cheesecake: Sekoita varovasti vatkaimella tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljauute tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen samalla jatkaen vatkaamista. Kaavi lastalla myös reunoilta, jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin. Seoksen tulisi olla hyvin tasaista ja kermaisen paksua. Voit lopuksi vatkata seoksesta suuremmalla nopeudella ilmavampaa ja kevyempää, mutta varo ettei seos leikkaa. Levitä juustokakkuseos suklaaleivostaikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 30-40 minuuttia, eli kunnes juustokakku on kiinteää ja reunoiltaan hieman ruskistunut, mutta keskeltä edelleen vaalea. Anna jäähtyä hyvin ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään kahdeksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kuorrutus: Laita kerma, tomusokeri ja marjat kulhoon ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Varo kuitenkin, ettei vaahdosta tule liian kovaa. Ota suklaaleivospohja, kumoa se työtasolle ja käännä heti ympäri. Levitä kuorrute tasaisesti juustokakun pinnalle ja koristele vadelmilla. Anna vetäytyä n. tunti kylmässä ennen tarjoilua.

Voit leikata kakun myös pieniksi leivoksiksi ja koristella kunkin erikseen.

Nyt ei muuta kuin kokeilemaan ja herkuttelemaan! Varoitus: Highly addictive!!

Tällä kertaa lauantai-illan menu tuleekin tällaisina helpommin pureksittavimpina paloina ;-D Seuraavaksi siis pääruoka, eli kanin sisäfileet.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature