Arkiklassikot osa 4

|
Sianlihakastike eli kotoisasti läskisoosi on todellinen arkiruokien klassikko. Sianlihaa tulee nykyään valmistettua erittäin vähän. Mahtaneeko johtua siitä, että exappiukko oli sikalanomistaja ja possua oli saatavilla kyllästymiseen saakka. Tosin täytyy myöntää, etten ole sen parempaa sianlihaa jurri sen jälkeen syönytkään. Hänellä kun possut ruokittiin oman pellon puhtaalla viljalla ja kesäisin jötkäleet päästettiin ulos omalle aidatulle alueelleen.


Arkiruoaksi tämä on mukavan helppo ja nopea valmistaa. Kunhan vain muistaa käristää siankyljen kunnolla. Siitä se varsinainen maku tulee kastikkeeseen. Yleensäkin tämä kannattaa pitää nyrkkisääntönä liharuokien suhteen. Kunnon ruskistus antaa ruokaan hyvää makua ja myös rakennetta.

Tällä kertaa läskisoosin kaverina kotoisasti kuoriperunoita ja viipalepunajuuria. Pinnalle ripaus hienonnettua viinisuolaheinää.

500 g siankylkeä siivuina
1/2 sipuli
n. 1 dl vehnäjauhoja
5 dl kuumaa vettä
0,5 -1 dl kermaa
0,5 dl soijaa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa

Lämmitä syvä paistinpannu hyvin kuumaksi. Leikkaa siankylkisiivut noin sentin paloiksi ja ruskista ne hyvin, mielellään pienissä erissä. Varaa pieni kulho ja sen päälle siivilä. Kumoa ruskistettu liha siivilään, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Hienonna sipuli ja kaada samalle pannulle hieman lihan rasvaa. Ruskista sipuli kevyesti ja kaada lihojen päälle siivilään. Lisää jälleen pannulle hieman lihojen rasvaa ja ruskista siinä vehnäjauhot kokoajan sekoittaen. Lisää kuumaa vettä kokoajan sekoittaen kunnes kastike on sopivan paksuista. Lisää kermaa maun mukaan. Lisää paistetut lihat ja sipuli. Mausta ja maista.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature