Savustettua ankanrintaa & Waldorfin salaattia

|
Savustusta tulee tällaisen kerrostaloasukkaan harrastettua harmittavan vähän. Savustuspussit ovat käteviä ja niillä tuleekin valmitettua pääasiassa kalaa. Nyt päätin kuitenkin kokeilla jotain muuta. Ja kuten arvata saattaa, raaka-aine on yksi suosikkini.

Ankan seuraan sopii yllättävän hyvin Waldorfin salaatti, jonka Waldorf-Astoria hotellin keittiömestari Oscar Tschirky kehitti 1896. Tämä annos muuntuu niin alkuruoaksi kuin kevyeksi pääruoaksikin.

SAVUSTETTU ANKANRINTA
2 luutonta ankanrintaa
1 savustuspussi
mustapippuria
suolaa
rosmariininoksa

Tee nahkaan ristikkäisviillotus. Jauha myllystä pintaan suolaa ja pippuria ja hiero viiltoihin. Paista miedolla lämmöllä nahkapuoli alaspäin, niin että nahasta tulee rapea ja rasva sulaa pois. Käännä rintapala ja paista toiselta puolelta vain hetki. Laita pinnalle pieni rosmariininoksa ja laita lihat savustupussiin ja savusta 10 minuuttia.
Mikäli ankanrinnta ovat kovin pieniä, kannattaa savustusaikaa hieman lyhentää.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Leikkaa rintapalat viipaleiksi ja tarjoile.
Samassa pussissa voi kätevästi valmistaa myös vaikka paprikalisäkkeen tai muita vihanneksia mitä sattuu kotoa löytymään.

WALDORFIN SALAATTI
1/2 kuppia paahdettuja saksanpähkinöitä
1/2 kuppia ohueksi viipaloitua lehtiselleriä
1/2 siemenettömiä rypäleitä
1 hapan omena
3 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Paahda pähkinät kevyesti paistinpannulla ja rouhi hieman. Viipaloi sellerinvarret. Halkaise pestyt rypäleet. Poista omenasta kota ja leikkaa n. parin sentin tikuiksi. Sekoita kulhossa majoneesi, sitruunamehu ja mausteet. Lisää muut ainekset ja sekoita salaatiksi. Jätä hieman pähkinärouhetta koristelua varten. Anna vetäytyä kylmässä n. tunti ennen tarjoilua.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature