Joulun makupaloja osa 2

|
Välipäivinä oli aikaa tehdä kunnon slow foodia eli rakkaudella paahdettua ankkaa Hesarin ohjeiden mukaan. Jälleen kerran lisukkeena uunijuureksia. Sveitsissä ne koostuvat oranssista, mustasta ja keltaisesta porkkanasta, juuriselleristä ja palsternakasta.  Suomalaissyntyistä lanttuakin oli satunnaisesti tarjolla. Musta porkkana on muuten se alkuperäinen lajike. Tuttu oranssi kaveri on jalostuksen tulosta. Huomasin, että alkuperäislajikkeet musta ja keltainen kypsyvät tosi hitaasti oranssiin nähden.
Lautasella myös ihanaa vadelmakastiketta tuoreista vadelmista, vadelmahillosta ja sherrystä.

PAAHDETTUA ANKKAA
1 kokonainen ankka
5 dl pilkottuja juureksia (palsternakkaa, porkkanaa, juuriselleriä, sipulia)
1-2 sitruunaa
1/2 dl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele juurekset. Lohko sitruunat. Laita kaikki ankan sisään. Sido ankka paistinarulla, tee pintaan pieniä viiltoja ja valele pinta hunajalla, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita ankka ritilälle jonka alla on paistoastia. Paista ankkaa 225 asteessa 30 minuuttia. Laske sen jälkeen lämpö 130 asteeseen ja jatka paistamista 1.5 tuntia. Kypsyyden voi tarkistaa pistämällä veitsellä koipea. Jos neste on kirkasta, on ankka kypsää.

Älä syö täytteenä olleita juureksi ja sitruunaa, koska niissä saattaa olla veren makua.


Jälkiruoankaan ei tarvitse aina olla työläs jos on hyvät raaka-aineet. Pari kauhallista Mövenpickin vaniljajäätelöä, Sprünglin suklaalastuja ja tuoreita vadelmia... no okei.. mintunlehti!










Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature