Joulun makupaloja osa 1

|
Näkymä Rigi Kulmilta

Upea joulu Zurichissä on nyt takanapäin. Useat seuraavat postaukset tulevat sisältämään makupaloja nautituilta illallisilta. Mainittakoon, että ruokia teki myös parempi puoliskoni. (Se saa kuiteski näppyjä jos en tätä mainitse ;-D)

Sveitsi on kulinaristin paratiisi, sillä raaka-aineet ovat huippuluokkaa kautta vuoden. Joitain harvoja asioita ei löytynyt etsimälläkään (mm. perunajauho tai korppujauho), mutta ilmankin tuli toimeen. Jälkimmäistä tosin on varsin helppo tehdä itsekin... ;-) Eikä ihan kaikkea edes tarvinnut/kannattanut tehdä itse.

Tämä täyteläisen samettinen keitto sopii talviseen tunnelmaan upeasti!

KASTANJAKEITTO
400g paahdettuja kastanjoita
1 salottisipuli
4 dl kasvislientä
tuoretta timjamia
2 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria

kuumaa maitovaahtoa

Mikäli et saa valmiiksi paahdettuja kastanjoita, paahda ne uunissa kunnes kuori halkeaa. Kuori kastanjat ja leikkaa neljään osaan. Kuullota kattilassa sipuli ja lisää kastanjat ja timjami. Keitä kattilassa kasvisliemessä n. 30-60 minuuttia, kunnes kastanjat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta. Lämmitä, maista ja koristele annos kuumalla maitovaahdolla. Nauti!

Joulupöydässä nautittiin myös paikallisia pateita, jotka kuuluvat oleellisena osana sveitsiläisten jouluherkkuihin. Lisäkkeenä juuri itse tehtyä karpalohilloa. Viereisellä lautasella suomalaisen savusiian korvannut itse savustettu taimen.




Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature