Bonjour, quel merveilleux matin!

|
Välillä pitää hemmotella itseään vaikkapa oikea Petit Dejeuner (ranskalainen aamiainen), johon kuuluu ehdottomasti vastaleivottu, tuore leipä: kroissantit, patonki ja briochit. Aamuisin ranskaiset juovat hieman miedompaa Cafe au lait -kahvia, johon voi kastaa vaikka kroissanttia. Leivän kanssa nautitaan yleensä hilloa. Patonkia syödään usein voin ja mansikka- tai aprikoosihillon kanssa. Kroissantit ja briochit nautitaan pelkän hillon kanssa.

PARIISILAISET BRIOCHIT
n. 15 kpl
1/2 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 dl sokeria
4 munaa
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
250 g margariinia (esim. Voimariini,
sori, mulle mitään Oivariinia ei ole olemassa...)
Voiteluun munaa

Liota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva. Vatkaa vispilällä joukkoon munat, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon käsin jauhot ja margariini vuorotellen. Sekoita taikinaa vielä vähän aikaa kaikkien aineiden lisäämisen jälkeen. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 reilun peukalonpään kokoiseen pieneen palaan ja loput 15 isompaan palaan. Leivo kaikki palat pyöreiksi. Pane isommat palat pieniin metallisiin tai silikonisiin muffinssivuokiin. Paina kuhunkin pyörykkään peukalolla syvä kuoppa. Voitele kuoppa munalla ja pane pienempi pyörykkä kuoppaan koristeeksi. Munalla voitelu pitää pienen pyörykän paikallaan paiston aikana. Kohota briochit hyvin ja voitele munalla kauttaaltaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Briochit sopivat aamiaisen lisäksi myös juhlavan aterian alkupalan lisäkeleiväksi.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature