Jerry Lewis -kakku

|
Tämä herkullinen ja mehevä amerikkalainen suklaakakkuresepti lienee 40-luvulta. Siitä löytyy erilaisia versioita netistä, mutta yhteisenä nimittäjänä on viinietikka.

Serkkuni tutustutti minut tähän herkkuun 80-luvulla ja teimme sitä monet kerrat yhdessä. Resepti on niin helppo, että se on varsin oiva ensileipomusten harjoitteluun.

Itse olen tehnyt tästä ihan perus kuivaa kakkua, täytekakun pohjia ja tällä kertaa jälkiruokaa. Kakku paranee päivien kuluessa (tosin harvemmin sitä on päästy todistamaan). Olen itse lisännyt reseptiin kaakaojauhetta suklaisuuden lisäämiseksi.

Tällä kertaa Jerry Lewis tarjoiltuna
Aino puolukkapiirakka -jäätelön kanssa.


JERRY LEWIS -KAKKU
150 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata (suositus 70% kaakaota)
2 dl kermaviiliä
0,5 dl kaakaojauhetta
1/4 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 rkl valkoviinietikkaa (tai väkiviinaetikkaa)

voita vuoan voiteluun
korppujauhoja

Vaahdota hyvin huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Tämä työvaihe vaikuttaa paljon siihen, miten kuohkea kakusta tulee. Kannattaa siis vaahdottaa niin kauan että sokeri on valmasti sulanut ja vaahto on kuohkeaa. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää sulatettu jäähtynyt suklaa ja kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita ja lisää samalla etikka. Paista korppujauhotetussa vuoassa 190 asteessa n. 1 tunti. Kannattaa varata kunnon kokoinen kakkuvuoka, sillä taikina kohoaa paljon. Koita kakun kypsyys tikulla. Anna levähtää hetki, ennen kuin kumoat kakun lautaselle.
Kakku maistuu mahtavalle kahvin kanssa sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kanssa. Tai kokeile ja keksi itse tapoja lisää!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature